Necessitem…

  • Aigua (aliat que no pot fallar, moltes vegades infravalorat)
  • Drap de microfibra
  • Netejavidres de goma
  • Esponja per netejar
  • Drap sec
  • Paper absorbent
  • Rascador netejavidres
  • Sabó rentaplats normal o detergent multiús
  • Crema netejadora delicada

Com netejar les finestres:

1. Preparatius

Posi’s els guants i, si pot ser, prepari dues galledes amb aigua una mica calenta. Tiri en un d’ells unes gotes de detergent multiusos. Desaconsellem usar netejavidres, ja que poden deixar rastre.

2. Passa el drap

Humitegi bé tota la finestra amb un drap de microfibra ben escorregut mullat en l’aigua amb detergent multiusos. D’aquesta manera s’elimina la sorra i la pols i s’estova la brutícia més resistent, que s’eliminarà a continuació fregant vigorosament amb el drap i, de ser necessari, amb una mica de crema netejadora. Si fa falta, com en el cas de restes d’adhesius, pot utilitzar un rascador de neteja adequat per al vidre. Ha d’assegurar-se que tot està ben estovat i que s’usa bé el rascador. La làmina ha de ser nova.

3. Neteja el voltant

Obri la finestra. Passi també el drap humitejat en aigua i detergent multiusos per la part interior del marc i de la fulla, inclosos els ferratges. Fregui-ho tot amb el drap o amb una esponja.

4. Feina de precisió

Si es resisteix una mica de brutícia al marc, utilitzi l’esponja. Recordi sempre d’humitejar-lo abans!

5. Aclarat

Mulli un drap net en la galleda amb aigua neta sense detergent i passi’l a consciència per totes les parts de la finestra. L’important és que realment no quedi cap resta de detergent en el vidre, perquè els raigs del sol podrien oxidar-lo i quedarien descoloracions i rastres.

6. Assecat

Assequi primer les vores de la finestra amb el netejavidres de goma. Després retiri la resta fent moviments curvilinis (també poden ser circulars). Separi el netejavidres de goma del vidre el menys possible, però el necessari per a sacsejar l’aigua de la goma. Repassi amb paper absorbent les vores o qualsevol lloc on quedin restes d’humitat.

2. Pasar el trapo

Consells dels experts:

No netegi en excés les seves finestres. Les finestres s’han de netejar el menys possible, només el necessari.

La finestra és una mica més que el vidre. No oblidi netejar el marc, les juntes i les manilles amb un rentavaixella normal o detergent multiusos. El ferratge, cal lubrificar-lo de tant en tant.

La superfície gravada es neteja ràpid. Molts perfils Finstral tenen una superfície gravada. Aquests són més fàcils de netejar ja que la brutícia no pot adherir-se.

Netegi amb seguretat. La millor manera per a prevenir accidents és anar amb compte i utilitzar una escala estable.

No utilitzi productes corrosius com l’alcohol. Els esprais netejavidres poden deixar rastres.

Net des d’un principi! La pols de la fusta i el ciment que taca les finestres noves durant la seva instal·lació s’ha de netejar al més aviat possible.