Confiar està bé, però controlar és millor.

Tot comença per la part més petita: cada gra de la pols de PVC que Finstral converteix en perfils per a marcs i fulles de finestres, té un diàmetre màxim de 0,3 mil·límetres. Es tracta del pols de PVC amb el qual elaborem els perfils de les finestres. Cada dia rebem en Kurtatsch (Südtirol) 25 tones. Harald Amplatz s’encarrega del control de qualitat de la producció dels perfils. Abans que aboquin el granulat a les sitges perquè després sigui processament, Amplatz i el seu equip comproven cada càrrega dels camions. Fins que no supera totes les proves no es barreja el granulat amb guix, amb pigments acolorits, diòxid de titani i calci-zinc. Per descomptat, es controla també les quantitats i proporcions de la mescla que varien segons el sistema de perfil.

 

 

Immediatament després de l’extrusió, cada perfil ha de superar diverses proves que determinen la seva qualitat.

Es controla, per exemple, la resistència al trencament: es deixa caure un pes d’un quilo des d’1,5 metres d’altura sobre una mostra del perfil congelat prèviament a -10 ºC i aquest no ha de trencar-se.

Com és natural, el vidre aïllant, que així mateix produïm nosaltres, també se sotmet a estrictes controls. El vidre temperat a 680 graus Celsius és increïblement resistent i es flexiona fins a deu centímetres abans de trencar-se sota una càrrega de 150 Newtons/mm².

No menys espectacular és l’assaig a pressió de la fulla d’una porta balconera Finstral, que suporta un pes d’1,1 tones sobre una cantonada abans que es trenqui. Markus Prast és el responsable de la gestió de Qualitat. “Amb ajuda d’auditories internes comprovem nosaltres mateixos els principals aspectes per a garantir la qualitat. A més, instituts internacionals acreditats i independents ens visiten regularment, com l’Institut für Fenstertechnik de Rosenheim (ift), el Kunststoffzentrum SKZ, així com l’institut CSTB i CEKAL“.